„Шојла мојла“ са Мирјаном Балтазаревић

9. октобра 2015. године у Основној школи „Бранко Миљковић“ у Нишу одржана је завршна свечаност поводом Дечје недеље – пријем првака у Дечји савез. У знак добродошлице првацима приредбу су припремиле учитељице другог разреда, секретар Дечјег савеза школе Даниела Кандић, Милица Живковић, Бранкица Периновић и Александра Васић са својим ђацима.

Најмлађи чланови Књижевног клуба „Ватра и живот“, ученици другог разреда, на приредби су  казивали  песме познате нишке песникиње Мирјане Балтезаревић написане по мери доброг ђака, а све је то уобличила у целину учитељица Даниела Кандић. Ова приредба је потврда да сарадња учитеља са библиотеком даје најлепше резултате.

Посебно изненађење за све ђаке, и присутне госте, било је појављивање песникиње Мирјаном Балтезаревић на сцени, која је дошла на позив библиотекарке Драгане Пешић Главашевић. Мирјанина награђена песма „Торбица од снова“, песма победница на Двадесет и првом фестивалу песника за децу“Булка“ у Црвенки 2014, измамила је најачи аплауз озарене деце.

После приредбе чланови Књижевног клуба „Ватра и живот“ били су сложна породица са песникињом Мирјаном Балтезаревић. Уживали су у песмама из њене најновије збирке песама за децу „Шојла мојла“. Песникиња и деца песници казивали су своје песме наизменично. О овом песничком сусрету више од речи казују фотографије.

Advertisements

One thought on “„Шојла мојла“ са Мирјаном Балтазаревић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s