Сајам европских језика

„Ако причаш са човеком на језику који он разуме то одлази у –  његову главу. Ако причаш његовим језиком то одлази –  у његово срце.“ Нелсон Мандела

У сусрет Дану европских језика, 24. септембра 2015. године, најстарији чланови Књижевног клуба посетили су „Сајам европских језика“ у Машинској техничкој школи „15 мај“. Са нама је била наставница српског језика Ирена Коцић. Сајам смо посетили на позив директорке Славице Јукић која на овај начим гради сарадњу са основним школама презентујући рад своје школе кроз песму и поезију, потврђујући да су ученици њене школе „машинци са песмом у срцу“.

Присуствовали смо богатом програму који је пратила песма на бројним језицима света. Наши ђаци су били у прилици да се на Сајму сусретну са својим старијим друговима и упознају се са једном од најстаријих средњих школа у Нишу. За неке је ово био први сусрет са средњом школом. На овај начим најнепосредније се руше страхови и предрасуде о средњим школама које ове ђаке чекају већ од јуна месеца кроз њихове листе жеља.

Сајам је посетио и помоћник начелника школске управе господин Звездан Миленковић који је проценио сарадњу основне и средње школе као „пример добре прексе“ који ћемо ми наставити да градимо кроз нову заједничку активност уговорену на овом сурету.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s