„Ја имам таленат, таленат за читање“

За библиотекара нема лепшег завршетка године од боравка у библиотеци и дружења са најмлађим читаоцима који осим што читају то лепо бележе и илуструју.

У суботу, 27. децембра 2014. године на Одељењу књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“ у Нишу организован је културно-уметнички програм поводом доделе награда победницима конкурса „Ја имам таленат, таленат за читање“.

Децу за физичка постигнућа у спорту награђују  медаљама.

Одељење књиге за децу Народне библиотеке „Стеван Сремац“ из Ниша од 2011. године, на иницијативу управнице Одељења књиге за децу библиотекарке Мире Церовић Тасић, награђује духовно ангажовање деце исказано кроз читалачке дневнике.

Тим  медаљама изједначено је физичко и духовно.

И само у том јединству наша деца су задовољна, срећна и успешна.

Библиотекарка Мира Церовић Тасић кроз ову активност која траје од маја месеца, када се расписује конкурс,  до децембра, када се конкурс затвара, најбоље промовише књигу, читање и библиотеку.

Из године у годину број приспелих радова се повећава о чему сведоче и фотографије.

Као члан жирија, током свих ових година, била сам у прилици да прегледајући дневнике добијам и увид у то колико и шта ђаци нишких школа читају и како то представљају; пратим њихов напредак и радујем се на крају свакој њиховој медаљи.

Ове године на конкурсу су учествовале 22 основне школе из Ниша и околине са 203 дневника у оквиру којих је садржано 2793 литерарна рада.

Рад у жирију за мене представља корисно искуство, а завршна манифестација  саопштења победника је увек прилика за сусрет са колегама.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s